This content has been archived. It may no longer be relevant

Koleksi Buku Ilmiah

Inisiatif ini mengujudkan pilihan kepada penyumbang untuk menyalurkan sumbangan berbentuk bantuan buku ilmiah dengan senarai buku rujukan dan teks yang bermanfaat untuk penerima.

Memupuk amalan murni

Bantuan anda adalah untuk masa hadapan dan amal jariah berterusan.

Membantu yang berkeperluan

Tangan yang memberi lebih baik daripada tangan yang menerima

Memandaikan bangsa

Bagi membudayakan amalan membaca, galakan daya beli dalam kalangan masyarakat juga perlu diambil kira dalam usaha kita mengwujudkan pasaran buku yang kompetatif dimana mereka mampu membeli khasnya rakyat Malaysia.

Program “Taja Buku@Penerbit” merupakan inisiatif yang diwujudkan untuk membantu masyarakat memiliki bahan bacaan, terutamanya bagi golongan pelajar dan penduduk setempat yang kurang berkemampuan. Dengan mengambil kira kos sara hidup yang tinggi ditambah dengan rencatan ekonomi akibat COVID-19, ramai yang tidak lagi mampu membeli bahan bacaan waima senaskhah buku.

Justeru, Penerbit UTM Press mengalu-alukan bantuan daripada anda untuk membolehkan mereka memiliki bahan bacaan yang bermutu terutamanya bagi golonganpelajar yang memerlukan buku rujukan dan buku teks dalam proses pembelajaran seharian di kampus.

 

“Taja Buku@Penerbit” programme is an initiative created to help the community, especially underprivileged students and local community members, to own reading materials. Taking into account the rising cost of living coupled with the economic difficulties due to COVID-19, many are no longer able to afford reading materials, not even to buy a book.

Therefore, Penerbit UTM Press invites you to help those who are in need of quality books, especially our students, who require references and textbooks for their study.

Sumbangan boleh disalurkan melalui Secara Electronic Fund Transfer (EFT) ke No. Akaun Ambank Islamic Berhad: 8881 0209 83100 Bayaran atas nama (payable to):  Universiti Teknologi Malaysia Rujukan: . “Taja Buku@Penerbit”

Sila emelkan slip bank sumbangan berserta nama dan alamat ke emel endowmen@utm.my / whatsApp 019-7270157 (Haji Baharudin)

Jika terdapat sebarang pertanyaan hubungi 07 – 553 6338 atau emelkan ke penerbit@utm.my

Research Ecosystem
University Teknologi Malaysia UTM Nexus

Higher Institution Center of Excellence (HI-COE)

AMTEC INV WCC

Research Institute

IFE RISE IVESE ISI-SIR IHUMEN ISIIC

Center of Excellence (COE)

IVAT IFOG CAIRO CEE CACM ICA IBD

Service Entity

RMC UTM PRESS CCIN ICC PPMU UTM-ISI

DVCRI Office

Johor Bahru Kuala Lumpur DVCRI Profile

Get the latest news and events.

Share your thoughts.